Pamukkale Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşiminde 2024 yılı tahmini bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen bütçe ise 1 Milyar 650 Milyon olarak belirlendi.
Toplantıda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Oral Baş, ilçede yaşanan sorunları dile getirdi. Baş, “Toplumların gelişmişliği üretimle orantılıdır. Üretemeyen toplumlar geri kalırlar nokta AKP iktidarı ülkemizi üretim toplumundan çıkarmış tamamen üretime yöneltmiştir. Bu nedenle ülkemiz insanların çoğu fakirleşmiştir. Belediyelerin görevleri sadece altyapı, üst yapı çalışmaları değildir. Üretene destek vermek ve sosyal destek görev alanı içindedir. Bütçeye baktığımızda üretici ile ilgili bir kalem göremiyoruz. Biz burada ne yapabiliriz? Tarımdan üretenleri, üretici pazar bulmakta zorlanmasın diye belediye olarak dar gelir durumu düşük olan bölgelerdeki vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verebiliriz. Hayvancılığın aynı şekilde destek verip üretiminde mağdur etmeden sosyal belediyecilik anlayışı ile dezavantajlı bölgedeki halkımıza dağıtabiliriz. Hem üretene destek hem de alım gücü düşük olan vatandaşımıza katkı sağlamış oluruz. Son yıllarda toplumumuzun alım gücü kalmadı, gıdaya ulaşmakta zorluk çekiyor. Aynı şekilde üretici de ürettiğini maliyetinin altında sattığı için mağdur oluyor” dedi.
Baş, açıklamalarına şu ifadelerle yer verdi:
“BELEDİYE VATANDAŞIN REFAHI İÇİN DEĞİL; FAİZ ÖDEMEK İÇİN VAR”
2024 bütçenizdeki sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün bütçesi 350 bin nüfuslu bir yerde 33 milyon. Biz bütçede faiz ödememesi olarak 50 milyon ayırmışız. Demek ki belediye, vatandaşın refahı içi değil faiz ödemek için var.
“TURİZM İÇİN YAPILANLAR BİRKAÇ FUARA KATILMAKLA YETMEZ”
Pamukkale ilçemizin alanının yarısı tarım alanıdır. İlçemiz aynı zamanda Turizm ve üniversite bölgesidir. Turizm için belediyemizin yaptıkları birkaç fuara katılmakla yetmez. Biz buraya konaklama gün sayısını arttıracak neler var diye baktığımızda pek bir şey göremedik. Üniversite ile ilgili bir şey yok. Yaklaşık 61 bin öğrencinin olduğu yerde onlara yönelik barınma sorununa çözüm de yardımcı olacak, beslenmeleri konusunda yapılan en küçük bir katkı göremedik.
“SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİREMİYORUZ”
Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı gençlerimiz doğru düzgün beslenemiyor. Bunun için yerel yönetimler onlara çözüm üretmek zorundadır. Öğrencilerimiz aç kalmaktadır, günde bir öğün yemek ile idare etmek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla sağlıklı bir nesil yetiştiremiyoruz.
“BÜTÇEYE EVET DEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”
Yeni kurulan müdürlüklerimize baktığımızda ayrılan kaynak sadece personel giderlerine yetiyor. Biz bu müdürlükleri sadece istihdam yaratmak için mi kurduk? Bütün bunların sonucu bizim bu bütçeye evet deme gibi bir durumumuz olamaz”.