Üçgen Çarşısı'ndan haber var! Nihayet düğüm çözülüyor!

Denizli'de yıllar önce yıkılan ve harabe görüntüsü ile şehrin odak noktasında atıl halde kalan Üçgen Çarşısı'na neler yapılacağı merak konusu olmuş, devam eden vekalet krizi yıllarca konuşulmuştu. Çözülmeyen düğüm olarak bilinen Çarşıdan nihayet sevindiren haber geldi. Yetkili isim dev proje hakkında bilgi verdi.

Üçgen Çarşısı'ndan haber var! Nihayet düğüm çözülüyor!

2017 Ekim ayında yıkım kararı alan ve aylar süren çalışma ile yıkımıb gerçekleştirilen Denizli'nin Meşhur Üçgen Çarşısı, yıkımından bugüne kadar harabe ve atıl halde kentin merkez noktasında bulunmakta.

Denizli Üçgen Çarşısı kaderine terk edilmeyecek!

 Merak konusu olan ve uzun zaman boyunca çözülemeyen vekalet krizi ile gündeme gelen çarşıda bugüne kadar yerinden yaprak kımıldamadı.

 Konuyla alakalı katıldığı bir davette konuşan eski yetkili yasal olarak da hali hazırda başkan olarak görünen Ömer Güneş'ten sevindiren haberler geldi. 

Güneş yaptığı konuşmada önemli ayrıntılardan behsetti ve şu ifadeleri kullandı,

" Çarşımız uzun yıllardır atıl şekilde beklemekte, yıkımından çok hallolmayan yasal süreç bizi üzüyor. Son bir yıldır ise bu düğümü çözmek için elimizden geleni yapıyoruz, meşakatli bir çalışma içindeyiz. Yetkili kişiler talep doğrultusunda vekalet toplama işini hızlandırdı.

300'den fazla hak sahibi vekalet verdi!

Çarşımızda toplamda 600'ü geçik dükkan var, yasal olarak yarıyı bir fazla geçen vekalet ile birlikte yeni projeler konuşulmaya başklanacak.

Burdan 300'ü geçtiğimizi ve istenilen sayıya ulaşmak üzere olmduğumuzu duyurmak isterim, çarşımız yeni ve modern yüzü ile yüz güldürecek.

Önümüzde tahmini birkaç ay kaldı, sonrasında ise yasal haklar doğrultusunda projeleri konuşmaya başlayacağız.

 Hak sahiplerine çağrı!

Burdan Üçgen Çarşısında küçük büyük demeden dükkanı olan herkese seslenmek istiyorum, eğer vekalet verirseniz yasal işlemler hızlanır, ortak karar alınan proje hayata geçer ve burası yeniden yzülerce vatandaşa ekmek kapısı olurken gene yüzlerce gence istihdam sağlar. Size düşen vekaletiniz verip dükkanlarınızı yeniden ayağa kaldırmaktır.

 Vekalet krizi devam ediyor!

Vekalet işinin yavaş olmasının sebeplerini açıklayan Güneş

" Özellikler yurt dışında ve şehir dışında olanlar vekalete yanaşmıyor, birde vefat eden hak sahiplerinden geriye kalan mirasçı sayısı arttıkça işimiz zorlaşıyor. Bir başka sebep de ihtiyaç sahibi olmayıp dükkanını gözden çıkran kesim var onlara da ulaşmak imkansız olabiliyor.

Bu sebeplerden dolayı yıllardır vekalet kizi bugünkü gibi devam etmekte, fakat sona yaklaştık, 30-40 eksiğimiz olduğunu söyleyebilirim. 

Üçgen Çarşısına ne yapılcak? 

Çarşı için planlanan projeleri anlatan  Güneş

"Eğer istenilen vekalet sayısı elde edilir ise önümüze gelen projeleri değerlendireceğiz, ilk olarak planlanan tesis üç yer altıb üç yer üstünde toplamda 6 katlı büyük ve modern bir tesis kentin merkeZine oturacak. Net bir proje yok fakat konuşulan ve bize sunulanlar heyecan verici ve kente değer katacak türden.

Mimarisi ve tasarımı ile gelişen Denizli'ye yakışan görkemli bir çarşı ile buluşacağız. Proje tamamlandığında vekalet veren vermeyen tüm dükkan sahipleri durumdan memnun kalacak.

Çarşı bulunduğu konum ile de ekonoik olarak da kente katkı sağlayacak. Sona yaklaştığımız işlemlerin bir an önce nihayete ulaşmasını tememni ediyoruz." dedi. 

 

üçgençarşısı denizlihaber ömergüneş üçgençarşısıneoldu üçgençarşısınaneyapılacak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Moldovya’da PAÜ’yü Temsil Ettiler
Moldovya’da PAÜ’yü Temsil Ettiler
SARAYKÖY TEKKEKÖY MAHALLESİ'NDE TARTIŞMA KANLI BİTTİ: HİKMET DUMAN HAYATINI KAYBETTİ
SARAYKÖY TEKKEKÖY MAHALLESİ'NDE TARTIŞMA KANLI BİTTİ: HİKMET DUMAN HAYATINI KAYBETTİ