Yörük Şenliği için hazırlıklar tamam, tüm Denizli bu festivali konuşacak!

Denizli'nin Honaz İlçesi Kocabaş Mahallesi'nde 2. kez düzenlenen Yörük Şenliği için tüm hazırlıklar tamamlandı, 29 Eylül Pazar günü saat 13:00'da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, etkinlikler, konserler ve ikramlar ile akşam geç saatlere kadar devam edecek. Festivale tüm Denizli'yi davet eden Ramazan Karaduman, "yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesile aktarmak için şenliği her yıl düzenleyeceğiz, ilgi geçen yıldan daha büyük, tüm Denizli halkını bu güzel günde Kocabaş Mahallesi'ne davet ediyorum," dedi.

Yörük Şenliği için hazırlıklar tamam, tüm Denizli bu festivali konuşacak!

Denizli'nin Honaz İlçesi Kocabaş Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl düzenlenen Yörük Şenliği büyük ilgi görmüş, tekrar şenliğin düzenlenmesi talep edilmişti. Mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlik bu yıl ikinci kez düzenlenecek.

Aylardır süren hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yörük Şenliği için geri sayım başladı. 29 Eylül Pazar Günü Kocabaş Mahallesi'nde başlayacak olan etkinlik akşam saatlerine kadar devam edecek

 Denizli Efeleri Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yalıbir önderliğinde ve Honaz Belediyesi ve iş adamları sponsorluğunda ikincisi düzenlenen etkinlik programı ise şu şekilde olacak,

Kortej yürüyüşünde efeler boy gösterecek!

Saat 13:00'da Kocabaş Mahalle Meydanı'nda düzenlenecek olan etkinlik kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşe atlar, develer, midillliler ve kangal köpekleri gibi yörük kültürünü temsil eden hayvan dostlarımızda renk katacak. 

Ayrıca yöresel kostümleri ile efeler de yürüyüşte boy gösterecek.

Yerel sanatçılar türkülere doyuracak!

Sunucu Aslı Sarıkaya ve İzzet Yıldırım sunumunda gerçekleşecek olan etkinlikte , Ozan Nihat, Canan Bayram ve Uğur Önür sahne alacak.

Yerel sanatçıların konseri ile mahalle halkı eğlenceye doyarken, şenlik kapsamında ikramlar misafirlere sunulacak. 

Binlerce Denizlili şenliğe akın edecek!

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor. 

Şenliğin organizesinde büyük rolü olan Ramazan Karaduman,

Geçen yıl yoğun ilgi gören etkinlik için yeniden düzenleme isteği de almıştık, bizler de bu güzel kültürü geleceğe aktarmak ve yaşatmak için yörüklerin toplumsal yaşamndaki yerini hatırlatmak ve değerini vurgulamak için ikinci kez şenliği Kocabaş Mahalle sakinleri ile buluşturuyoruz.

Tüm hazırlıkların tamamlandığı etkinlikte bize destek veren başkanımız Mustafa Yalıbir, belediye başkanımız Yüksel Kepenek ve sponsor firmalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum, Geçen yıldan daha büyük bir katılım olacağını tahmin ettiğimiz şenliğe tüm Denizli halkını davet ediyorum." şeklinde konuştu. 

denizlihaber honazhaber yörükşenliği kocabaş
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kredi kartı borçlarına yapılandırma imkanı!
Kredi kartı borçlarına yapılandırma imkanı!
Merkezefendi Belediyesi Halk Et fiyatları belli oldu!
Merkezefendi Belediyesi Halk Et fiyatları belli oldu!