Kocabaş Yörük Şenliği yoğun katılım ile gerçekleşti!

Denizli Honaz Kocabaş Mahallesi'nde ikinci kez düzenlenen Kocabaş Yörük Şenliği geçtiğimiz yıla göre daha yoğun bir katılım ile gerçekkleşti. Şenlik saat 13:00'da temsili yörük göçü ve kortej yürüyüşü ile başladı, Kocabaş Meydanında devam eden şenlikte sahne alan sanatçılar mahalle halkını eğlenceye doyurdu. Şenlik boyunca devam eden ikramlıklar misafirlere sunulurken halk oyunu gösterileri, açık artırma etkinliği, darbuka gösterisi de eğlenceye renk kattı. Mahalle halkı şenliği düzenleyen dernek başkanlarına ve destek veren sponsorlara teşekkür ederek etkinliğin her yıl tekrarlanması istendi.

Kocabaş Yörük Şenliği yoğun katılım ile gerçekleşti!

Geçtiğimiz yıl Denizli Honaz Kocabaş Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen Yörük Şenliği mahalle halkından yoğun ilgi görmüş, Denizli Efeler Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustaf Yalıbir, etkinliğin tekrar düzenlenebieleceğini söylemişti.

Bu yıl büyük biz hazırlık aşamasının ardından etkinlik için tarih verilmiş geri sayım başlamıştı. 29 Eylül Pazar günü Kocabaş Mahallesi'nde düzenlenen etkinlik saat 13:00'da kortej yürüyüşü ve temsili yörük göçü ile başladı. Deve sırtında yol alan yörük gelini ve efe damat vatandaşların beğenisini alırken, midillier, develer, ve yörük kültürünün ayrılmaz parçası olan koyunlar da mahalle sokaklarında boy gösterdi.

Şenlik havasının yediden yetmişe hissedildiği, Yörük Şenliği mahalle maydanında hazırlanan konser alanında devam etti.

Aslı Sarıkaya ve İzzet Yıldırım sunuculuğunda başlayan etkinlikte eğlenmek isteyen kalabalık meydanları doldurdu.

 İlk olarak, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların arından yerel sanatçılardan Ozan Nihat doğaçlama okuduğu dörtlükler ile büyük alkış alırken, sazı ve türküleri ile kulakların pasını sildi.  Sampatik tavırları ile dikkat çeken ozan Nihat'ın sahnesinin hemen ardından ise Denizlili genç ses sanatçısı Canan Bayram mikrofonu devraldı.

Bayram kendi bestelediği türkülerin yanısıra ege bölgesine ait oyun havaları ile çoşkulu kalbalığı eğlenceye doyurdu. Son olarak sahneye çıkan Uğur Önür canlı performans endüstrimanı ile dinleyenleri mest etti. Sevilen sanatçının repertuvarındaki düğün havaları yoğun ilgi görürken misafirlerin büyük bir kısmı piste çıkarak doyasıya dans etti.

 Konser aralarında ise yapılan açık artırma ile çakı ve kılıç gibi otontik ürünler katılımcılar tarafından satın alındı. Ayrıca şenliğe katılan halk oyunlarıb grubunun sergilediği zeybek ise izleyicinin büyük beğenisini aldı.

 Etkinlikte uzun saatler boyunca kalan belediye başkanı Yüksel Kepenek, bu tür etkinliklerin mahalle halkı için önemini, yörük kültürünün yaşatılması gerektiğini vurgulayarak her yıl belediye olarak destek vereceklerini dile getirdi.

Başkan Kepenek etkinliğin son saatlerine kadar alanda kalarak eğlenceye katılım sağladı. 

Şenlikte misafirlere, yöresel keşkek, tereyağlı pilav, lokma, çay, su gibi ikramlıklar sınırsız dağıtılrıken, mahalle sakinleri eğlenceye ikramlar ile ara verdi. 

Şenlik sonunda tüm misafirlere teşekkür edilirken, destek veren tüm sponsor firmlar ve derneklere de tek tek teşekkür edildi. 

 Saat 19:00 gibi son bulan etkinliğe katılan vatandaşlardan Kenan Boz,

"Uzun zamandır Kocabaş Mahallesi bu etkinliklere hasretti geçen yıl başlayan bu şenliğin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini iki güne de uzatılmasını istiyoruz. Hem mahalle esnafına destek olan bu tür şenlikler hem de geleneklerimizi gelecek nesile aktramak açısından önemli. Dernek başkanları, belediye başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."  ifadelerini kullandı.  

 

 

YÖRÜKŞENLİĞİ kocabaş
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!