Kocabaş Yörük Şenliği binlerce misafiri ağırladı!

Denizli Honaz Kocabaş Mahallesi'nde ikinci kez düzenlenen ve kalabalık bir katılım ile gerçekleşen Yörük Şenliği vatandaşların büyük beğenisini topladı. Şenliğin mahallede organize edilmesinde büyük rolü ve emeği olan Ramazan Karaduman, şenliğe katılım sağlayan herkese ve destek veren sponsorlara teşekkür etti. Şenliğin gelecek yıl daha coşkulu kutlanacağını müjdeledi.

Kocabaş Yörük Şenliği binlerce misafiri ağırladı!

Denizli Honaz Kocabaş Mahallesi'nde ikinci kez düzenlenen Yörük Şenliği yoğun bir katılım ile 29 Eylül Pazar günü öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Kocabaş Mahalle Meydanında gerçekleşen etkinlikler konser ve ikramlıklar misafirlerin begenisini alırken, binlerce kişinin katılım sağladığı şenlik mahalle halkından tam not aldı.

 Denizli Efeler Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yalıbir , Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, sponsor firmalar ve derneklerin kordinesinde gerçekleşen etkinlik, ikinci kez Kocabaş Mahallesi'nde gerçekleşti.

Etkinliğin ismi ise Kocabaş Yörük Şenliği olarak basına yansırken, mahallenin tarihinde yörüklerin yerleşkesi olması sebebiyle , bundan sonraki yıllarda da Kocabaş Mahallesi'nde gerçekleşeceği bilgisi paylaşıldı.

Bölgenin tarihinde önemli rolü olan yörüklerin gelenek ve kültürleri, toplumsal değerleri ve önemini hatırlatmak ve yaşatmayı hedefleyen şenlik mahalle de bayram havasında kutlandı.

Yörük kültürüsünü yansıtan develer, atlar, koyunlar, efeler, yörük gelinleri, yöresel kıyafetler gibi birçok geleneksel unsurun boy gösterdiği Kocabaş Yörük Şenliği hakkında konuşan Rakamer İmtiyaz Sahibi ve şenliğin düzenlenmesinde önemli katkı sağlayan Ramazan Karaduman etkinlik hakkında şu ifadeleri kullandı;

Öncelikle dernek başkanımız sayın Mustafa Yalıbir'e destek ve katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum, aylardır hazırlandığımız Kocabaş Yörük Şenliği beklediğimiz gibi kalabalık ve eğlenceli geçti.

Ayrıca bizden desteğini esirgemeyen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve sponsor olan iş insanlarına da katıkılarından dolayı şahsım ve mahalle halkı adına teşekkür ederim.

 Sponsor destekli hazırlanan bu şenlikte mahalle halkını eğlendirip yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz, modern çağda unutulmaya yüz tutmuş yöresel unsurlarımıza sahip çıkmak için bu etkinlikler büyük önem taşıyor. 

Hedefledğimiz kalabalığa ulaşıyoruz ve gelecek  yıl için şimdiden planlar yapmaya başladık, Kocabaş Mahallesi'nde çok uzun yıllar önce yapılan Mermer Festivali'nden başka bir etkinlik yapılmamış, mahalle sakinleri böyle eğlencelere mahrum kalmıştı, o nedenle büyük teşekkür aldık ve olumlu tepkiler ile karşılaştık.

 Elimizden geldiğince etkinliği sürdürmeye ve bir gelenek haline getirmeye çalışacağız, hem yörüklerin meskeni olan Kocabaş Mahallesi'ni tanıtmak hem de yörüklerin toplumdaki yeri ve önemini vurgulamak için , şenlik önümüzdeki seneler de de deavm edecek.

 Meydanları dolduran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum, seneye daha kapsamlı ve daha eğlenceli bir şenlikte buluşmak dileklerimi iletiyorum." 

 Mahalle sakinleri Karaduman'a teşekkür ederek, etkinliğin uzun yıllar boyunca devam etmesini istediklerini belirttiler.

Yediden yetmişe her yaştan insan saatler süren etkinlikte doyasıya eğlendi, etkinlik saat 19:00 suları son erdi. 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!