Asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret için zam konuşmaları kulislerden sızmaya başladı. Enflasyona göre değerlendirmelerin yapıldığı asgari ücret geçtiğimiz yıl 17 bin 2 lira olarak kararlaştırılmış, son iki yıldır verilen ara zam 2024 yılında uygulanmamıştı. Asgari ücret için konuşulan ilk rakamlar haberimizde...

 Asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak?

Her yıl olduğu gibi bu yılda yılın son ayında asgari ücret görüşmeleri için masaya oturulacak. Birkaç yıldır asgari ücrete verilen ara zammın 2024 yılında uygulanmaması ise bu yıl verilecek olan zama gözleri çevirdi.

Kulislerden sızan bilgilere göre ise rakamlar şekillenmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 17 bin 2 lira olarak belilrlenen asgari ücret için bu yıl ara zam farkıyla birlikte zam oranının geçen yıla göre daha yüksek olması bekleniyor.

Geçen yıldan daha fazla zam verileceği tahmin ediliyor!

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Orta Vadeli Program’ı (OVP) açıkladı ve yıl sonu enflasyon tahminini %33’ten %41.5’e yükseltmişti, bununla birlikte asgariücret tespit komisyonunun belirleyeceği rakamın da yüksek olması uzmanlar tarafından tahmin ediliyor.

2025 yılı asgari ücreti için yüzde 30 ile yüzde 40 oranı arasında zam tahmin ediliyor!

 Tüm bu bilgiler ışığında yapılan tahminlere göre iki rakam arasında bir tutar beklenen asgari ücrete eğer yüzde 30'luk zam gelirse 22 bin lira seviyesine çıkarken, daha iyi bir tahmine göre yüzde 40 zam uygulanırsa, 24 bin lira seviyelerine çıkacak.

 Aralık ayından toplanacak olan komisyondan çıkan kararda Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini, TÜİK verileri ve TÜRK-İŞ’in yaşam maliyeti önemli rol oynayacak. 

 
 

 
asgariücretnekadarolacak asgariücretzammı asgariücret zam maaş komisyon ekonomi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!