Denizli Akbaş Barajı içme suyu alımına kapatıldı, su kesintileri başlayacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yapmış olduğu kritik açıklamalar ile gündeme geldi. Denizli Honaz İlçesi Akbaş Barajı için geçtiğimiz günlerde su uyarısı yapılmıştı, kötü haber kamuoyu ile paylaşıldı. Akbaş Barajı içme suyu alımına kapatıldı, başkan Çavuşoğlu 400 bin kişinin etkileneceği bir su sorunu ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Denizli Akbaş Barajı içme suyu alımına kapatıldı, su kesintileri başlayacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli'nin içme suyu kaynaklarından biri olan Akbaş Barajı'ndan içme suyu alımının kapatıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde de barajdaki su seviyesinin kritik noktalarda olduğu ve birkaç haftalık suyun kaldığı paylaşılmış vatandaşlar su tasarrufu konusunda uyarılmıştı.

Tasarruf çağrısını yineleyen Çavuşoğlu zorunlu olmadıkça su kullanmayalım, 400 bin kişiyi etkileyecek su sorunu kapıda, ve su kesintilerine başlayacağız şeklinde açıklamalar yaptı.

Su ve yağış konusunda problemimiz var, hep nbirlikte suya sahip çıkacağız diyen Çavuşoğlu'nun paylaşımına önlem neden alınmadı gibi yorumlar yapılırken, bazıları ise önceki dönem belediye başkanı Osman Zolan'ın 50 yıllık us sorunu çözüldü açıklamalarını hatırlattı. 

 Kıurak geçen yaz aylarının ardından sonbaharın da kurak bir başlangıç yaptığı Denizli'nin bazı kırsal bölgelerinde ise yağmur duasına çıkılmaya başlandı.

Hem tarım hem de içme suyunda önemli rolü olan barajlardaki krtik durumun iklim şartlarının normale dönmesi ve tasarruf ile aşılabileceği öngörülüyor. 

 

denizliakbaşbarajı denizlisusorunu denizlisukesintisi bülentnuriçavuşoğlu denizlihonazakbaşbarajı denizligündem sarayköyhaber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!