MASAK göz açtırmadı, Denizli'de başarılı operasyonda 3 dolandırıcı yakalandı!

Denizli Emniyetinin yürütmüş olduğu başarılı çalışmalar neticesinde yatırım vaadi ile dolandırıcılık yapan 6 şahıstan üçü yakalandı, üç şüpheliyi ise arama çalışmaları devam ediyor. Yakalanan şahısların ceza evinde gönderilerek haklarında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

MASAK göz açtırmadı, Denizli'de başarılı operasyonda 3 dolandırıcı yakalandı!

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince yürütülen başarılı soruşturma dosyası kapsamında;

 2020-2023 yılları arasında ülkemiz ve yurt dışında yaşayan Türk ve yabancı uyruklu şahıslara, paravan şirket sahiplerinin basın ve yayım araçlarını kullanarak kendilerine yatırım (hisse senedi, coin, v.b finansal araçlar) yapıp yüksek kazanç sağlayabileceklerini vaad ederek Türkiye, Fransa, Belçika, İsviçre ve Yeni Zelanda ülkelerinde yaşayan 48 mağdur şahsı toplamda 2.109.272 Euro, 600.000 Türk Lirası ve 80.000 İsviçre Frangı dolandıran 6 şüpheli şahıs yapılan banka hesap incelemeleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu neticesinde tespit edilmiştir.

 Soruşturma dosyası kapsamında ilimizde ikamet ettiği tespit edilen 3 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alınması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik 03 Ekim 2024 günü yapılan eş zamanlı operasyonda (3) şüpheli şahıs yakalanmış, (3) şüpheli şahsın yurtdışında bulunduğu anlaşılmıştır.

 Yapılan arama faaliyetleri neticesinde;

-1 adet kuru sıkı tabanca

-2 adet telefon

-5 adet laptop

-2 adet tablet

-4 adet flash bellek

-2 adet harici hard disk ele geçirilirken,  nitelikli dolandırıcılık suçundan adli makamlara sevk edilen (2) şüpheli şahıs tutuklanarak ceza evine gönderildi.

dernizliemniyetmüdürlüğü denizliasayiş denizlidolandırıcılık yavuzsağdıç saraykoyhaber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!