Pamukkale travertenlerine gölge düşüren görüntüler tepki çekti!

Denizli'nin ve ülkemizin önemli turizm noktalarından biri olan Pamukkale her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca turisti ağırladı. Bölgede termal kaynaklar sebebiyle kış turizmi de aktif olarak devam etmekte. Bu doğa harikasını görmek, termal suyundan şifa bulmak isteyen yerli yabancı milyonlarca insanın akın ettiği Pamukkale travertenlerinden gelen görüntü üzerken, yerli vatandaşlar bu alanın temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak daha sıkı denetimler istedi.

Pamukkale travertenlerine gölge düşüren görüntüler tepki çekti!

Her yıl milyonlarca turistin akın ettiği Pamukkale Travertenleri bu sene de yaz boyunca yerli ve yabancı misafir akınına uğradı. Hem Denizli hem de Türkiye için önemli turizm noktalarından biri olan ilçede termal sudan faydalanmak isteyenler için kış aylarında da hareketlilik devam ediyor.

 Gece ışıklandırmasının yapılması ile birlikte traverten ziyaretçileri için gece gezileri de bu yıl başladı. Renkli ışıklar ile aydınlatılan beyaz cennette adeta karpostalı aratmayan kareler oluşuyor.

Pamukkale'de temizlik sorunu!

 Ekonomik olarak da ile önemli bir katkısı olan Pamukkale'den gelen bazı görüntüler infial yarattı. Bölgede konaklayan ve günü birlik geziler yapan yerli ve yabancı misafirlerin ardında bıraktığı çöp yığınları mahalle sakinlerinicanıncan bezdirdi..

Pamukkale Travertenleri'nde rahatsız eden görüntüler!

Koruma altındaki turistik alanda kaydedilen görüntülere tepki gösteren mahalle sakinleri, çevreyi koruma ve temiz tutma konusunda misafirlere çağrıda bulunurken, daha sert yaptırım ve cezaların bölgede uygulanması gerektiğini vurguladılar.

Ayrıca yetkili birimlerin de daha dikkatli olması istenirken, belediye hizmetlerinin sınırsız kullanılması, denetimlerin aralıksız yapılması, personelin göz açtırmaması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşlar bilinçli olmalı, belediye daha çok çalışmalı!

Yiyecek içecekn çöpleri, ambalaj artıkları, pet şişeler, alkol şişeleri, özel eşyalar gibi bir çok atığın yol kenarları ağaç dipleri gibi alanlara bırakıldığını gören ilçe halkı önce vatandaşın bilinçlenmesini, cezaların artmasını, belediye hizmetlerinin ise daha titiz çalışmasını talep ediyor. 

Mahalle de hem esnaflık yapan hem de ikamet eden bir vatandaş, yaşanılan durumu şu sözler ile aktardı,

"Tüm dünyada nam salmış beyaz cennetimizi koruyamaz isek bu doğal güzellik tahrip olacak ve yok olmaya mahkum olacaktır, Denizli ve ülkemiz için önemli bir turişt kitlesini ağırlayan Pamukkale'nin bu görüntüsü bizi üzüyor.

Denizli Pamukkale'yi temiz tut!

 Dünyaca ünlü olan bu doğal güzelliğin büyük titizlik ile korunması gerekiyor, birinci görev vatandaşlarımızın sorumlu davranmasından geçiyor fakat belediye de burada sınırsız ve detaylı çalışmalarını sürdürmeli, Denizli'nin sahip olduğu bu değere sahip çıkmalıdır.

Buradanhem yetkillere hem de vatandaşlara seslenerek, daha dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyoruz."

pamukkale karahyıt pamukkalenerede travertenler pamukkaletravertenleri denizlipamukkale pamukkalebelediyesi denizlihaberleri denizliturizm
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!