Aynı gün içinde Denizli’de farklı okullarda görev yapan öğretmenler, öğrenciler ve veliler için üç ayrı bölüm halinde gerçekleştirilen konferansta katılımcılara bağımlılık testi yapıldı. Amaç değil araç olarak akıllı telefon ve sosyal medya kullanmanın mümkün olduğunun da belirtildiği konferansta gerçek hayat ile sanal dünya arasında ki ayrıma dikkat çekildi.
3 GÜNLÜK KAPATMA DETOKSU
Çocukları sanal dünyadan korumanın ilk yolunun aileden başladığını, aile ile birlikte mutabakat yapılması gerektiğini vurgulayan Psikolog Mehmet Şakiroğlu birinci gün yatak odasına, ikinci gün yemek masasına telefon almamak, üçüncü gün ise arabada telefonu kapatmak ile önemli bir adımın atılacağını belirtti.
ACİL YARDIM KİTİ
Sosyal medyada izlenen kedi köpek videoları yerine gerçek hayatta bir hayvanı sevmenin, bakmanın, sokak hayvanları ile iletişim kurmanın aynı şey olmadığına dikkat çeken Dr. Cansel Poyraz Akyol içinde kedi-köpek maması, çalar saat, Denizli il haritası, türk kahvesi olan “Acil yardım kiti”ni önerdi.
HAZIFA BOZULUYOR
Sosyal medyaya sürekli güzel fotoğraflar koymanın hafızayı bozduğuna dikkat çeken Psikolog Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Cansel Poyraz Akyol öğrenciler ve öğretmenlerden gelen sorulara cevap verdi.
TED DENİZLİ KOLEJİ ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENDİ
Yasaklarla değil ortak alınan mutabakat kararları, uygulanabilir ve gerçekçi çözümler ile çocukların sanal dünyada yaşadıklarını, hissettiklerini ve davranışlarını bilerek ve anlayarak mücadele etmenin mümkün olduğunu belirten Psikolog Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Cansel Poyraz Akyol TED Denizli Koleji yönetimi ve öğretmenlerine bu kadar önemli bir konuyu Denizli’de bütün okulların öğretmenlerine, öğrencilerine ve velilerine açık bir konferans olarak gerçekleştirerek önemli bir görevi üstlenmelerinden dolayı için teşekkür etti.