İdrar kaçırma şikayeti ile başvuran 37 yaşındaki Cennet Arslan tevdisi ile ilgili şunları söyledi ; “uygulanan tedavi öncesinde rahatsızlığım nedeniyle sosyal yaşama katılımım fazla değildi. Şimdi ise eve girmiyorum diyebiliriz. Spor yaparken zorlanıyordum şimdi ise rahat spor yapabiliyorum. Kendimi daha özgür hissediyorum. Hapşırmaktan gülmekten endişelenmiyorum. Uygulanan tedaviden çok memnunum” dedi.
“Artık, evime koşarak gitmiyorum, kendimi daha özgür hissediyorum, sosyal yaşamımda çok rahatım .”
PAÜ Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi sorumlu öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız; Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi, hastanemizde 2013 yılından beri hizmet vermektedir. Ünitemizde idrar kaçırma şikayeti olan hastalar ile prostat cerrahisi sonrası idrar kaçırma yakınması gözlenen erkek hastalar tedavi edilmektedir. İdrar kaçırma konusunda tüm konservatif tedavi seçeneklerinin uygulandığı bu ünitenin, bölge hatta ülkemizdeki nadir ünitelerden biri olduğunu ifade eden Dr. Yıldız; tedavinin tek tek yapılan uygulamalardan ziyade bir rehabilitasyon programı olarak görülmesinin önemini vurguladı.
Dr. Yıldız, hasta için en uygun tedavi seçeneği belirlendikten sonra planlanan tedavinin; haftada 1 ile 5 arasında değişen seanslar şeklinde; 4 ile 12 hafta sürdüğünü, hastanın ihtiyacına göre bir ya da birkaç tedavi seçeneğinin bir arada kullanılabildiğini ifade etti. Ayrıca, genel sağlığı iyi olan, hastaneye gelip gidebilecek, motivasyonu ve tedaviye uyumu iyi olan hastalarda tedavi başarısı oldukça yüksek olduğunu söyledi. Günlük hayatlarının konforu için bu tür hastalarımızı ünitemize bekliyoruz dedi.