Denizli Emniyet Müdürlüğünden ‘İhmal ve İstismarın Önlenmesi’ konusunda seminer

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan DERMAN’ın, Denizli Polisevi Konferans Salonunda, Denizli Emniyet Müdürlüğü koordinesindeki Seminere Cumhuriyet Savcısı Alperen ÖZTÜRK, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman ERDOĞAN, Polis memurları ve çok sayıda davetliler katıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğünden ‘İhmal ve İstismarın Önlenmesi’ konusunda seminer

Sayın Mevlüt DEMİR seminerin açılış konuşmalarında; “Sağlıklı, mutlu, iç dünyasında barışık ve topluma faydalı bireylere olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Toplumda, çocuğun istismardan korunarak, geleceğe üreten bir değer olarak yetiştirilmesi gerekmektedir. Çocukluk dönemi, verilen değerli kazanımlarla insan gelişiminin biçimlendirildiği, en önemli dönemdir. Çocuğa yapılacak her yatırım, toplumun geleceğini oluşturan çocuklarımızın, sağlıklı gelişmesi, eğitimi, özel olarak korunup gözetilmesini en üst düzeyde sağlayarak, toplumların gelişmişlik düzeyini belirler. Çocuğa yönelik kötü muamele veya çocuk istismarı da çocuğun hayatını pek çok açıdan olumsuz etkileyerek, ileride onarılması mümkün olmayan hasarlar bırakmaktadır. Bu nedenle; çocuk istismarının nedenlerinin belirlenmesi, çocuk istismarını önlemeye yönelik toplumsal çalışmalarda bir arada olmaya, sorgulamaya, üretmeye, çocuğun sağlıklı kişilik gelişiminde birincil öneme sahip aile kurumunun güçlendirilmesine, çocuk ve aileyi merkeze alarak, psikolojik sosyal yönleriyle destekleyecek kurum ve hizmetlerin toplumsal sorumluluk haline gelmesine önem vermeliyiz. Bu nedenle Kalem ve fikir sahipleri sosyal krizlere, ahlaki bunalımlara manevi dokunuşları ile cevap üretmek durumundadır. Bu bağlamda Sayın Hocama teşriflerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek konuşmalarını tamamlamışlardır.

 Çocuk ihmalini beş ana başlıkta özetlenebileceğini aktaran Prof. Dr. Orhan DERMAN, bakım, barınma, sağlık, eğitim ve yaşamın bu başlıklar olduğunu aktardı ve sözlerine şöyle devam etti: “Fiziksel istismar ile fiziksel ceza arasında ise ne kadar güç kullanıldığı, ne kadara hasara yol açtığı ve tekrarlanması fark olarak gösterilebilir. Biz hep söyleriz, fiziksel ceza, fiziksel istismarın bir formudur diye. Sözün bittiği yerde şiddet başlar. Cinsel istismar için risk faktörleri kız veya erkek adolesan, üvey baba, biyolojik ebeveynlerin ayrı yaşaması, zayıf aile ilişkileri, zayıf kişilikte anne varlığı ve aile tartışmalarına tanıklık etmek olarak söyleyebiliriz. İstismarın gelişmesindeki medya, arkadaş ortamı, değer yargılarının sığlığı, aile içi sorunlar, istismara uğramış olmak, kültürel değerler, yaşam ile karşılaşılan zorluklara verilen cevapların önemli faktörler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Derman şunları aktardı: “İstismarcı denilen bir sarmal var bunu unutmayın, her mağdur istismarcı olma potansiyelini taşır. İstismarcılar her zaman uygun yer ve uygun zaman ararlar.” Diyerek sonlandırdılar.

Seminer Sayın Mevlüt DEMİR’in Hediyeleri takdimi ve birlikte hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son bulmuştur.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Eğitimde büyük değişiklik, liselere iki farklı sistem geliyor!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!
Ak Parti Denizli İl Başkanı istifa etti!