Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül ve yönetim kurulu üyeleri korona virüs salgını ile mücadelede de restoranlarda uygulanacak projeleri anlattı.
Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, “Bildiğiniz üzere yaklaşık 6 aydır dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD 19 illeti ile mücadele ediyoruz, bu süreçte biz lokantacılar odası olarak meslektaşlarımız için bir takım çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Hem sağlık açısından hem de ekonomik anlamda esnafımızın işini kolaylaştıracak bir ürün geliştirdik, bu ürün tamamen lokantacılar odasının ve paydaş firma ile birlikte 3 aylık bir çalışmamızın sonucu olan temassız menünün haklı mutluluğunu burada paylaşmak istiyoruz.
Başkan Üçgül’den temassız menüye dair ayrıntılı açıklamalar, “Başta da söylediğimiz gibi sağlık açısından, yüzlerce kişinin dokunduğu menüleri bundan sonra işletmelerimize gelen müşterilerimiz, telefondaki kamera uygulaması ile okutarak, işletmedeki menüleri seçme şansına sahip olacaktır.
Meslektaşlarımız yılda en az bir veya ki defa menü değişikliği yapmak zorunda kalıyordu, bu uygulama sayesinde işletmedeki bilgisayara kurulacak olan kontrol paneli sayesinde istedikleri zaman fiyat değişikliğine, menü ekleme ve çıkarma işlemlerini yapabilecekler, bu sayede çevre kirliliği açısından da çok önemli bir yere sahip olabilecektir, çünkü bu gün restaurantların önünde müşteriye göstermek için fiyat tabelaları bulunmaktadır, her işletmenin camında bulunan bu QR kart uygulaması ile, işletmelerin camlarına stickerlar yapışacak ve müşteri merak ettiğinde içeriye girmeden de uygulamayı kullanarak, işletmeye ait menüleri görme şansına sahip olabilecektir.”
SONUNA KADAR ÜYELERİMİZİN ARKASINDAYIZ
Başkan Üçgül, “Seçildiğimiz günden beri odamıza kurumsal bir kimlik kazandırmaya söz vermiştik, bu bağlamda üyelerimiz için anlaşma yaptığımız kurum ve kuruluşlarda daha hızlı ve kolay bir şekilde hizmet alabilmeleri için, odamızca hazırlattığımız üye kimlik kartları da dağıtıma başlanmıştır. Bu ve bunun gibi üyelerimizin işine yarayacak faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz.”