EGE HİKAYESİ BÖLGESEL KALKINMANIN ANAHTARI OLACAK!

Kurulduğu günden itibaren kapsadığı TR32 bölgesinde yer alan Aydın, Muğla ve Denizli illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Ege Hikayesi Projesinin 2022-2024 Stratejik hedeflerini belirledi. GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay MERSİN “COVID-19 nedeni ile yaşadığımız krizi fırsata dönüştürdük ve EGE Hikayesi projemizin sürdürülebilirliğinin en önemli adımı olan 2022-2024 yılı stratejik hedeflerimizi belirledik. Şimdi planları gerçekleştirme zamanı başlıyor. ”

- - Kategorilenmemiş - 2021-12-23 11:24:53

TR32 Bölgesi’nde sosyal, kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik alanda değişimi ve yurtiçi ve yurtdışında bu bölgenin değerini üst düzeye çıkararak bölgesel kalkınmayı hedefleyen GESİFED Ege Hikayesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ege Hikayesi Pandemi Koşullarını Fırsata Dönüştürdü

Bölgede faaliyet gösteren şirketlere, yerel üreticilere, kooperatiflere ve turizm işletmelerine artı değer katmayı planladıklarını belirten GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay MERSİN; “Kurulduğumuz günden itibaren başlıca amacımız federasyonumuzun kapsadığı TR32 - Aydın, Denizli, Muğla Bölgesinin lider çatı kuruluşu olarak bölgemizin kalkınmasına artı değer katmak. Aynı zamanda sahip olduğumuz sivil toplum gücünü ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma süreçlerine aktarmak. Bu amaç doğrultusunda bir önceki yönetim kurulumuz döneminde ortak akıl ile üye derneklerimiz ve bölgedeki paydaşlarımızın katkılarıyla hayata geçirdiğimiz Ege Hikayesi Projemizin bu yönetim kurulu döneminde de sürdürülmesini amaçladık. Sivil Toplum Kuruluşlarında sürdürülebilirlik diğer pek çok alanda olduğu gibi çok önemli. Biz de pandeminin yarattığı olumsuz koşulları fırsata dönüştürdük ve Ege Hikayesi projemizin stratejik hedeflerine odaklandık. Projenin ilk ortaya çıktığı andan itibaren içinde yer alan Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi kolaylaştırıcılığında Ege Hikayesi Komisyonumuz 6 ay yoğun bir şekilde çalıştı ve önümüzdeki 2 yılın tüm faaliyetlerini belirledi. 2022 ile birlikte hızlı bir şekilde planları gerçekleştirmeye başlıyoruz.”

Ege Hikayesi Bölgesel Kalkınmanın Anahtarı Olacak

Ege Hikayesi Projesinin tüm aşamalarını tek tek incelediklerini ve üzerinde çalıştıklarını belirten Ege Hikayesi Komisyonu Başkanı Şule Yılmaz “uzun soluklu ve farklı alanlarda geniş bir yelpazeye sahip olan Ege Hikayesi projemizin başarıya ulaşması için her alanı kendi içinde sınıflandırdık ve kısa, orta, uzun vadede gerçekleştirebileceklerimizi planladık. Bu şekilde daha hızlı ve somut sonuçları olan bir süreç başlayacak. Amacımız sosyal etkisi yüksek, bölge kalkınmasının anahtarı olacağına inandığımız Ege Hikayesi’nin sürdürülebilirliğini sağlamak. İlk çalışmamıza Ocak ayı içerisinde başlıyoruz. Bir yıl içinde Muğla ili odak grup çalışması, Aydın ve Muğla rotalarının belirlenmesi, bölgedeki hizmet kalitesinin arttırılması için eğitimlerin planlanması, tanıtım faaliyetleri, sertifikasyon programının tasarlanması adımlarını gerçekleştireceğiz. Bir yılının sonunda amacımız kendi akışı içinde işleyen bir sistem kurmak. İnanıyoruz ki tüm aşamaları gerçekleştiğinde bütün ülkeye örnek olacak bir Bölgesel kalkınma modeli ortaya çıkacak.” dedi.

GESİFED HAKKINDA

2012 yılında bir araya gelen, iş dünyası temsilcisi bir grup STK başkanı, ülke kalkınmasının bölgesel kalkınmadan geçtiğinin bilincinde olarak, TR32(DENİZLİ, MUĞLA, AYDIN) bölgesinde, ortak ilke ve hedefleri benimseyen, düşünce ve hareket birliği sağlayan işinsanları derneklerini aynı çatı altında toplamaya karar vermişlerdir.

DESİAD (Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği), DEGİAD (Denizli Genç İş İnsanları Derneği), BESİAD (Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş İnsanları Derneği), DENİZLİ SOROPTİMİST KULÜBÜ (İş ve Meslek Kadınları Derneği), GİKAD (Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği) nin kurucu üye olarak katılımlarıyla 29 Şubat 2012 tarihinde GESİFED'i kurmuşlardır. Açık adı GÜNEY EGE SANAYİCİLER VE İŞADAMLARI FEDERASYONU olan GESİFED'e 28 Temmuz 2012 tarihinde de TÜSİAD dahil olmuştur. Böylece GESİFED ülkemizin en büyük işinsanı derneğinin gücünü ve birikimini de yanına almıştır. Hemen ardından merkezi AYDIN'da bulunan AGİKAD (Aydın Girişimci Kadınlar Derneği) GESİFED'e üye olmuştur. 2017 yılında DİGİAD (Didim Genç İş İnsanları Derneği) , 2018 yılında SÖGİAD(Söke Genç İş İnsanları Derneği) ve AYGİAD(Aydın Genç İş İnsanları Derneği), 2021 yılında MARMARİSGİAD (Marmaris Genç İşadamları Derneği) ve ardından KUGİAD (Kuşadası Genç İş İnsanları Derneği) GESİFED üyesi olmuştur.

GESİFED, 12 üye derneği ile Aydın-Muğla-Denizli üçlemesinde geniş tabanlı örgütlenme idealine bir adım daha yaklaşmıştır.

Ulu önderimiz Atatürk'ün çizdiği çağdaş Türkiye Cumhuriyeti vizyonuna ulaşmak amacıyla bölgesel ve sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için yerel bazda kalkınma dinamikleri yaratarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlan GESİFED, evrensel iş etiği ilkelerine bağlı kalarak bölgemizin ülke ekonomisindeki payını artırmak amacıyla projeler üretmektedir.

GESİFED kuruluşunun hemen ardından TÜRKONFED Ailesi mensubu olmuş, TÜRK GİRİŞİM VE İŞ DÜNYASI KONFEDERASYONU'na üye olmuştur. 2004 yılında Konfederasyon niteliği kazanan TÜRKONFED Ailesi, 2004 yılında 6 olan üye federasyon sayısını 2014 de 22'ye, dernek sayısını 60'dan 151'e çıkarmıştır. Günümüzde TÜRKONFED Çatısı altında; 30 federasyon ve 284 dernek üzerinden, 50 bini aşkın şirketi çatısı altında barındıran bir sivil toplum ve iş dünyası örgütüdür.

17 Kasım 2014 tarihinde açılan Brüksel temsilciliğiyle Avrupa’nın kalbinde faaliyetlerini sürdüren TÜRKONFED, Avrupa’nın en büyük iş dünyası kuruluşlarından biri olan, Avrupa KOBİ Birliği Üyesi olarak, küresel alanda da etkili çalışmaların içinde yer almaktadır. Avrupa KOBİ Birliği, bugün AB politikalarına ve karar alma mercilerine doğrudan ulaşan, 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden çok önemli bir uluslararası iş dünyası örgütüdür.

GESİFED de bu geniş örgüt ağına sahip Konfederasyonun bir üyesi olması sebebiyle, KONFEDERASYON'un tüm olanaklarından yararlanmakta ve Konfederasyon aktivite-görüş ve politikalarına katkı koymaktadır.

Yolculuğuna, döneminde DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı olan Sn.Mehmet Salih BAŞÖZ'ün kurucu başkanlığında başlayan GESİFED, 2014-2018 yılları arasında yolculuğuna Gültekin Okay SALGAR ile devam etmiş, 28.02.2018 tarihinde yapılan Genel Kurul'da Gültekin Okay SALGAR, Başkanlık görevini Av. Aysun Nalbant'a devretmiştir.

Geçekleştirilen Genel Kurul'da tüzük değişikliği yapılmıştır. Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu olan GESİFED'in ismi, iş dünyasında yer alan kadınların varlığının ve gücünün yok farz edilmemesi gerektiği düşünceleriyle, ayrıca bünyesinde üye olarak 3 iş kadını derneğini de barındırması nedeniyle, adındaki "iş adamı" ibaresini kaldırmıştır Genel Kuruldaki tüm katılımcı dernek delegeleri, aynı düşüncede birleşerek oybirliği ile federasyonun adını " GÜNEY EGE SANAYİ VE İŞ DÜNYASI FEDERASYONU" olarak değiştirilmiştir.

03.04.2021 tarihinde yapılan Genel Kurul'da Av.Aysun NALBANT, Başkanlık görevini Oktay Mersin' e devretmiştir.

Günün Diğer Haberleri