Normalde ürettikleri ekmekler dışında bir gün merak edip araştırdıkları bazlama ekmek çeşidi ile kendilerinin bile hesaplamadığı şekilde büyüyerek Sarayköy’de başlayıp şimdi Fethi’den Nazilli’ye kadar olan geniş bir alana sipariş yetiştirmekte zorlanan Saraç, kardeşlerden Serkan Saraç, “ İnsan ticarette gelişmek ve kabuğunu kırmak istiyorsa cesur olmalı” dedi.
Ailenin en büyüğü olan 46 yaşındaki ağabey Serdar Saraç, 43 yaşındaki Serkan Saraç ve 36 yaşındaki Hakan Saraç kardeşler, Sarayköy’de bir işletmede sadece ekmek üreterek tüm bölgeye hizmet vermekten gurur duyduklarını ifade etti.
7 araç ve 15 personelle üretime devam ettiklerini ifade eden Başak Fırın yetkilisi Serdar Saraç, dedelerinin babası olan Sarayköy’de ekmekçi Şakir, olarak bilinen büyük dedelerinden aldıkları bayrağı günümüz şartlarına uyarlayarak normal ekmek üretimi dışından bir gün yaptıkları araştırmalar sonra Bazlama üretmeye de karar verdiklerini ifade etti.
Ürettikleri bazlama ekmek dışında normal ekmek, tava ekmeği, kara deniz ekmeği ve daha bir çok çeşidinde yine firmalarında bulunduğunu aktaran Saraç, “150 yıllık bir hatıranın içerisindeyiz. Elbette fırınımızın yeri dedelerimizden sonra değişti. Ama değişmeyen şey o fırının içerisinde oluşturduğumuz geleneksel anlayış ve işimize duyduğumuz saygı oldu. Bizlerde inşallah bu hatırayı bizden sonra gelenlere devrederek yolculuğun devam etmesini sağlayacağız” dedi.