Milletvekili Nilgün Ök'ten Bütçe Komisyonu Konuşması!

Milletvekili Nilgün Ök'ten Bütçe Komisyonu Konuşması!

AK Parti Denizli Milletvekil Nilgün Ök; ‘‘Büyüme odaklı ekonomi politikamızla ülkemiz ve milletimiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız.’’

- - Kategorilenmemiş - 2021-12-11 17:57:30

2022 yılı bütçe maratonu hız kesmeden sürüyor.

AK Parti Denizli Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök bütçe çalışmalarının en başından bu yana yoğun bir mesai harcıyor.

Nilgün Ök, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına Genel Kurul kürsüsünden önemli mesajlar verdi.

Milletvekili Nilgün Ök, ‘‘Maalesef dünyada, Covid-19 salgını hayatın her alanında eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte tahribata yol açmıştır. Küresel ekonomi ve ticaret olumsuz etkilenmiştir. Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı bu süreçte, hem güçlü sağlık altyapımızla, hem de sıkı kamu maliyemiz ile örnek bir yönetim sergiledik. Salgın ile mücadele kapsamında açıkladığımız tedbirlerin büyüklüğünün 2021 yılı sonu itibarıyla 733 milyar lirayı aşmasını bekliyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Muhalefetin AK Parti grubuna yönelik ‘‘faizci’’ ithamının ardından Nilgün Ök ‘‘Bugün bir hatip bize faizci dedi, bakın 2002’de toplanan her 100 lira verginin 85,7 lirası faiz giderleri için harcanıyordu. Bugün 17 lirası faiz giderleri için harcanmaktadır. Memurların maaşı IMF kredileri ile ödeniyordu hatta gününde ödenmiyordu bile. Böylece oluşturulan kazanım, başta eğitim, sağlık ve yatırım olmak üzere vatandaşlarımızın refahı için hizmet olarak dönmüştür.

Bu mudur faizcilik? ’’ diye sordu.

2022 yılı bütçesinin amacına değinen Nilgün Ök, ‘‘Küresel salgına da bağlı olarak dengelerin yeniden şekillendiği bir konjonktürde, Türkiye ekonomisinin güçlü bir biçimde yükselişini sürdürmesi ve halkımızın refahının artmasıdır. Yılın ilk 9 ayında yüzde 11,7 oranında büyüyerek OECD ülkeleri arasında en fazla büyüyen 2. ülke olduk. İhracatımız ise 2021 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla 221 milyar dolar olarak rekor kırmıştır. Yine 2021 yılı Ocak-Kasım dönemi ihracatın ithalatı karşılama oranı, geçen seneye göre 6,8 puan artışla % 83,8 olarak gerçekleşmiştir. Bütün dünya salgının etkisiyle enerji fiyatlarının en yüksek seviyeye ulaştığı, tedarik zincirlerinde yaşanan kriz emtia ve gıda fiyatlarının arttığı belkide en enflasyonist dönemi yaşıyor. Bu süreçte, sadece vatandaşlarımızı elektrik, doğalgaz ve akaryakıtta yaşanan küresel fiyat artışlarına ezdirmemek için kamu kaynaklarından kullandığımız destek 150 milyar TL’nin üzerindedir. Bizim bütçemiz güçlü bir yapıya sahiptir.’’ İfadelerini kullandı.

Milletvekili Nilgün Ök konuşmasında muhalefeti eleştirerek , ‘‘Tabii bizim milletimiz için yaptığımız çalışmaların hiç birini görmeyen bir muhalefetimiz var. Ana muhalefet Genel Başkanı bu yıl ki bütçe konuşmasında sanayicinin, esnafın, çiftçinin derdini bilmediğimizi söyledi. Biz bugüne kadar vatandaşımızın derdiyle dertlendik, ülkemizin daha müreffeh yarınlara kavuşması için politikalar geliştirdik. Ülkenin en zor anında sizin gibi kapı kapı dolaşıp Türkiye’ye yatırım yapmayın deyip, şikayet mektuplarından medet ummadık. Ülkemizi gömmedik. ’’ dedi.

Nilgün Ök konuşmasını ‘‘ Biz bugün geçmişte uzunca bir süre denenmiş, ama bir türlü sonuç alınamamış yüksek faiz düşük kur döngüsü yerine, yatırım, üretim, istihdam, ihracat, büyüme odaklı ekonomi politikamızla ülkemiz ve milletimiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız.’’ ifadeleri ile sonlandırdı.

Milletvekili Nilgün Ök’ün konuşmasının ardından Meclis Genel Kurulu’nda alkış sesleri yükseldi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber