Kadınlara her alanda pozitif ayrımcılık yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yoğun talep üzerine Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin 4’üncüsünü gerçekleştirecek. Türk el sanatlarıyla uğraşan kadın girişimci ve kadın sanatkârların desteklenmesi, gelişmelerine yardımcı olunması, unutulmaya yüz tutmuş sanat ve zanaatların yaşatılması ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla yapılacak Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali 8-9-10 Mart 2024’te düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek festivalde açılacak 260 stant için kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, festivalin başarı ile sürdüğünü ifade ederek, “Son yapılan festivalimiz bir öncekinden daha da başarılı oluyor. Sizlerin ürünlerini tanışan vatandaşlarımız bu festivali iple çekiyor” diye konuştu.
“Bu işin sahibi sizsiniz”
Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin dördüncüsünün başarılı bir şekilde geçeceğine inandığını kaydeden Başkan Zolan, “Ürettiğiniz ürünler inşallah değerinde satılır. Bu işin sahibi sizsiniz, inşallah bereketli ve güzel olsun. Kent Konseyimiz, Kadın Meclisimiz de sizlerin yanında olmaya devam edecek” dedi. Kura sonucu stantların yerlerinin belirleneceğini Başkan Zolan, “Festivalimiz inşallah başarılı ve güzel geçsin. Denizlimiz Üreten Kadınlar Festivalimizle, sanatımızla, kültürümüzle, birçok etkinliğimiz ile yoluna devam etsin. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Duamız, temennimiz bu. Hepinize başarılar ve hayırlı işler diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından ilk kura çekimini Başkan Zolan yaptı.
Ele emeği göz nuru ürünler 260 stantta sergilenecek
Türk el sanatlarından ev tekstili ve hazır giyime çok farklı el emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarım, dikiş, örücülük, geleneksel giysili bebek yapımcılığı, bıçakçılık, cam işçiliği, çömlekçilik, dericilik, dokumacılık, gümüşçülük, geri dönüşümden yapılmış süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış, iğne oyası gibi geleneksel Türk el sanatlarından örnekler yer alacak. Ayrıca yöresel ev yapımı kuru gıda, pasta, salça reçel, turşu gibi gıdalar da festivalde bulunacak.