Denizli Tarım Platformu tarafından düzenli olarak yapılan “Pazar Gıda Fiyatı Değişim Araştırması” verilerine göre, Nisan ayı içinde yaş meyve sebze fiyatları durağan kalırken, et süt ve ürünlerinde yüzde 15-25 düzeyinde artma oldu. Araştırma sonuçları üzerinde değerlendirmede bulunan Başkan irfan Osman Hatipoğlu “Nisan ayı boyunca yaptığımız Pazar fiyat araştırmalarında mevsim yaş meyve sebze fiyatlarında artış olmadığı gibi üretimin örtü altından çıkıp tarlalara taşınmasıyla fiyatlar geriledi. Bunun nedeni hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesidir. Kısacası Denizli’de pazar fileleri ucuza doldu” dedi. Denizli Tarım Platformu tarafından yapılan araştırma bulgularına göre fasulye, bakla, patlıcan, bezelye benzeri sebzelerde yüzde 35-40 aralığında düşüş olurken, mevsim dışına çıkan portakal, Limon’da yüzde 25 artış olduğu görüldü. Turfanda özelliğini koruyan çilek, erik, çağla, karpuz vb. meyvelerin fiyatları yüksek seyrediyor. Başkan Hatipoğlu “Nisan ayının en yüksek fiyat artışı et, süt, tavuk ve ürünlerinde oldu. Bu ürünlerde fiyatlar yüzde 15-25 aralığında yükseldi. Yurttaşların alım gücünün sınırına aştığı için Denizli’de hayvansal kaynaklı besin tüketiminde yüzde 10 düzeyinde azalma saptandı” açıklamasında bulundu. Başkan Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede, pazarlarda oluşan fiyatın çiftçiler açısında sürdürülebilir olmadığını mart ayında tarımsal üretim girdi fiyatlarının yüzde 8.5, yıllık bazda yüzde 70’in üzerinde arttığını belirterek “yurttaşlar Nisan ayında filelerini ucuza doldurdu. Fakat girdi fiyatlarının yüksekliğine kuraklığın da eklenmesiyle önümüzdeki aylarda yaş meyve ve sebze fiyatları olağan üstü artmasını bekliyoruz” uyarısı yaptı.