Denizli-Aydın Otoyolu tamamlandı, Sarayköy-İzmir arası mesafe kısaldı!

Denizli-Aydın Otoyolu tamamlandı, Sarayköy-İzmir arası mesafe kısaldı!

Uzun süredir yapımı devam eden ve bir kısmının trafiğe açılması ile Denizli-Aydın arası mesafenin kısalmasını sağlayan otoyolun tamamı trafiğe açıldı. Böylelikle Denizli -İzmir arası mesafenin de bir buçuk saate düşmesi bekleniyor.

GÜNCEL - 2024-09-30 11:25:17

2020 yılında yapımına başlayan Denizli-Aydın Otoyolu'nun bir kısmı trafiğe açılmış, Kocabaş'tan başlayan otoyolun Aydın'a kadar uzanan karayol hattı ile yapımı devam etmekteydi. 

 Nihayet yolun yapım çalışmaları tamlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü heyetinin ziyaretinin ardından açılışının yapılması beklenen yol, toplamda 164 km 'den oluşuyor. 

 Denizli-Aydın ve İzmir arası mesafeyi kısaltması beklenen yolun güzergahına göre normal şarlarda 3 buçuk saat sürecek olan yolculuklar , Denizli-Aydın 44 dakika, Denizli-İzmir 1 saat 30 dakikada tamamlanacak.

Sarayköy İlçesi'nden de geçiş yapılabilen otoyoldan İzmir'e ulaşmak ise eskisinden cok daha az zaman alacak, Sarayköy-İzmir arası 1 buçuk saatlik yol yapılacak. 

 Yarı yarıya yolu kısaltan, şehir içi trafiğinin çilesinden kurtaran otoyolun açılan kısmı birçok sürücü tarafından tercih edilirken, ücretlendirmeyi pahalı bulanlar da olmuştu. 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber