TEMA Gönüllüleri Pamukkale Üniversitesi’nde Buluştu

TEMA Gönüllüleri Pamukkale Üniversitesi’nde Buluştu

TEMA Vakfı (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı); Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki 12 ilden gönüllüleri ile Denizli’de Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nı Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 2018-12-05 12:38:07

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyetler yürüten TEMA Vakfı, 2018 yılının beşinci ve son Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. PAÜ Genç TEMA Topluluğu’nun da destek verdiği toplantıda, Türkiye'nin 12 farklı ilinden gelen yaklaşık 280 TEMA Gönüllüsü ile TEMA Vakfı’nın 2018 yılına ilişkin çalışmaları değerlendirildi.

Bölgesel Gönüllü Toplantısı’na Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Prof. Dr. Osman Çiftçi, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Doğan Arıkan, Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu Üyeleri Canan Barut ve İbrahim Halil Çiftçi, Genel Müdür Oben Akyol, Genel Müdür Yardımcıları Başak Yalvaç Özçağdaş ve Hikmet Öztürk, Genel Merkez çalışanları, PAÜ Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof. Dr. Gürkan Semiz, TEMA Vakfı il temsilcileri, ilçe/mahalle sorumluları, PAÜ Genç TEMA Topluluk Başkanı ve gönüllüler katıldı. İl protokolünün de yoğun katılım gösterdiği toplantıya; Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Orman Şube Müdürlüğü, Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü ve Pamukkale Belediye Başkanlığı’ndan temsilciler katıldı.

Prof. Dr. Gürkan Semiz: Bölgesel Koordinasyon Toplantılarına Ev Sahipliği Yapmanın Gururunu Yaşıyoruz

Açılış konuşmasını TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Başak Yalvaç Özçağdaş ile PAÜ Biyoloji Bölümü ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof. Dr. Gürkan Semiz gerçekleştirdi. Prof. Dr. Semiz konuşmasında, “Bugün bu organizasyonu Denizli’de ve Pamukkale Üniversitesi’nde yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu organizasyonun hazırlık sürecini bizler yürütsek de, başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere üniversite yönetimimiz bizlere her türlü desteği sağladı. Ayrıca pek çok kişi ve kurumun da desteği oldu. Emeği geçenlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Denizli İl Temsilciliği görevini 5 yıldır yürütüyorum. İlk kez ilimizde saha koordinasyon toplantısı yapıyoruz, önümüzdeki dönemde daha büyük çapta toplantılara Denizli ve Pamukkale Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç: Biz Bu Topraklarda Umut Yeşerten Kocaman Bir Aileyiz

Toplantıda TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı A. Doğan Arıkan’ın yaptığı konuşmanın ardından söz alan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “2018 yılı Bölgesel Gönüllü Toplantılarımızın beşinci ve sonuncusunu Denizli’de gerçekleştiriyoruz. Denizli’de ülkemizin Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki 12 şehrinden gelen gönüllülerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz Türkiye’nin dört bir yanında başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için 26 yıldır mücadele veren, bu topraklarda umut yeşerten kocaman bir aileyiz” dedi. Bölgedeki illerde yürütülen çalışmaların her türlü koşulda, TEMA Vakfı gönüllülerinin büyük özverisiyle gerçekleştiğini belirten Deniz Ataç “Çalışmalarımızda gönüllülerimizin çok önemli katkıları var. Bugüne kadar TEMA Vakfı’nın çalışmalarına destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Onların değerli katkılarıyla ülkemizin dört bir yanında umut yeşertmeye devam edeceğiz” dedi.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Oben Akyol ise “Çalışmalarıyla bu topraklarda umut yeşerten TEMA Vakfı’nda doğa için çarpan gönüllü kalplerle birlikte büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından 730 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nda, gönüllülerimizle birlikte birbirinden başarılı ve güzel işlere imza atmaya devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ: Bu Doğa Bize Emanet, Bizden Sonra Gelecek Nesillere Bırakmak Zorundayız

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “TEMA Vakfı’nın değerli yönetimini ve gönüllülerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Kendilerini üniversitemde ve ilimde ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Bölge toplantısının böylesi yoğun bir katılımla gerçekleşmiş olması da gurur verici bir durum. Doğayı koruma konusunda çok küçük yaşlardan beri çok büyük hassasiyet gösteriyorum. Toprağa 1 verirseniz 10 alırsınız. Ancak alırken vermezseniz büyük felaketlere neden olursunuz. Bugüne kadar pek çok ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştirdim. Bu hem bizim kültürümüzde hem de inancımızda var. “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz,” hadis-i şerifinden hareketle bir fidan bir candır, onun hayatı toprağa kavuştuğu anda başlar. Onu toprakla buluşturmalıyız. Bir balık için deniz ne ise, bir insan için hava ne ise, bir fidan için de toprak odur. Hayatım boyunca bu düşünceyle hareket ettim. Herkesin de bu düşünceyle hareket etmesini öneriyorum. Bu doğa bize emanet, bizden sonra gelecek nesillere bırakmak zorundayız. Pamukkale Üniversitesi ve TEMA Vakfı arasındaki iş birliğinin artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi yönetimine, TEMA Vakfı Temsilcileri tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Program kapsamında TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Tahir Öngür ve Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, “Jeotermal Santrallerin Çevresel Etkileri” başlıklı panel ile katılımcıları bilgilendirdi. Panel, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Program panelin ardından sona erdi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber