İnşaat Mühendisi Mehmet Ata Ağırman yurtdışında bir şirkette çalışıyordu. Ağırman geçtiğimiz aylarda Antalya’da aracını satmak isterken bazı şahıslar tarafından akıl almaz bir yöntemle 140 bin lira dolandırıldığını belirterek savcılığa başvurdu ve suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcılık iddiasına konu olay, Nisan 2019 başında yaşandı. Mehmet Ata Ağırman, Antalya’nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesinde tanıdık bir emlakçıya gitti. Evinin kiralama işini görüşürken aracının da satılık olduğunu belirtti. Emlakçı ona bir müşteri buldu. Gelen şahıslarla görüştü ve otomobilini Denizli’nin Çivril ilçesinde 140 bin liraya satmaya anlaştı.
Noter işleminden önce şahıslar Ağırman’a H.K adına düzenlenmiş 140 bin liralık senet verdi, verilen senete H.K’nın yanında gelen arkadaşı M.Y’de şahit ve kefil olarak imza attı. H.K devir sonrası parayı verip senedi alacaklarını, parayı Denizli’deki bir esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifinden yattıktan sonra bankadan teslim alacaklarını beyan etti. Hatta inandırıcı olsun diye “Kooperatif başkanı” olduğunu öne sürdükleri E.K isimli şahıs ile Ağırman’ı birkaç kez telefonla görüştürdü. Noterde devir işlemi yapıldı. Ağırman noterden imzayı verdikten hemen sonra parasını istedi. Şahıslar ise bankadan çekip vereceklerini söyledi. Kişiler noterden çıkarken bankaya yönelmeyince Ağırman parası için ısrarcı oldu. Bu kez kendisini Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olduğunu öne sürdükleri E.K ile tekrar görüştürdüler. E.K, paranın bankada blokede olduğunu ve hesaba yatacağını, arkadaşların kendisini Antalya’ya bırakacaklarını, kente ulaşıncaya değin paranın hesapta olacağını belirtti.
PETROLDE TUVALETTEN ERKEN ÇIKIP ARAÇ İLE KAÇTILAR
Ağırman olayın bundan sonrasını şu sözlerle anlattı: “Devir işlemi sonrası şahıslardan H.K ve M.Y ile beraber Denizli’den Antalya’ya geldik. Para hesabıma yatmamıştı. Ben de Denizli’ye geri dönelim dedim. ‘Ya arabamı verin ya da paramı dedim’. Denizli’ye doğru yola çıktık. Döşemealtı ilçesinde Nebiler Mahallesinde bir petrol istasyonunda durduk. Arabayı satın alan ekipteki kişiler tuvalet ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ben de onlarla beraber tuvalete girdim. Onlar tuvaletten benden önce çıkıp arabaya binip kaçmışlar. Polisi aradım ve bu şebekeden şikâyetçi oldum. O kaçan şahısları da aradım bana küfredip beni tehdit ettiler. Başkan dedikleri E.K’nın Buldan'da bir odanın yöneticisinin oğlu olduğunu öğrendim. Davacı ve şikâyetçiyim. Ayrıca Çivril’de mahkemeye başvurup arabanın üzerine tedbir kararı koydurttum. Şahıslar bir hafta olmadan arabayı 4-5 kişiye art arda satmışlar. Mahkeme bu nedenle teminatsız olarak tedbir talebini kabul etti. Bu şahısları Denizli Çivril ve Buldan’da araştırdık. Kime sorsam bunlara dikkat et bunlar tehlikeli adamlar diyor. Şimdi ise ifadelerinde parayı elden verdiklerini hatta senetlerini geri almadıklarını söylüyorlar. Bir de beni haksız duruma düşürecekler. Şahıslar telefon numaralarını bile değiştirmiş. Ben daha iyi bir sonuç alabilmek için fotoğraflarını isimileri ile birlikte Denizlili vatandaşların çoğunlukta olduğu bazı sosyal medya hesaplarında fotoğraflarını paylaştım. Karakola gidip fotoğrafları kaldırsın diye şikâyetçi olmuşlar. Buldan İlçe Emniyet Müdürlüğünden fotoğrafları kaldırmam için beni aradfılar bende paramı getirsinler kaldırayım cevabını verdim. Şikayetci olmamın ardından Polisin araştırması sonucu numaralar Suriyeli kişilerin üzerine çıktı. Bunların bir şebeke olduğunu öğrendim, bir çok kişinin canını yakmışlar. Bunların yakalanması ve mağduriyetimizin giderilmesi gerekiyor.”