0Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, karantina zararlısı kanadı noktalı sirke sineği (D. Suzukii) olarak bilinen Çameli'de de görülen Sirke Sineğine karşı Çameli'li Çiftçileri ve vatandaşları uyardı.
Toplantıya Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 3 teknik elamanın katıldığı toplantıya Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Atila AYDIN,Çameli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Durmuş İVGİN,Sivil Toplum Kuruluşları,Mahalle Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.
Toplantıda Konuşan Arzu Şengün Çiftçilere Drosophilia Suzukii ( Kanadı Noktalı Sirke Sineği ) Sirke Sineği olarak adlandırılan türün tanımı yaptı.Sirke Sineğinin biyolojisi hayat çemberini.Ekonomik Önemi ve zarar şekli ,Bulaşma ve yayılma olması durumunda neler yapılacağı ve ciddi boyutları anlatıldı.
Toplantıda Sirke Sineğinin Denizli İlçelerinde 2016 yılında nasıl mücadele edildiği ve önlemler alındığını tuzak asılan ilçelerden örneklemeler verildi ülkemizde ve ilimizde ekonomik olarak zarara neden olan sirke sineği (drosophila suzukii) ile doğal elma sirkesinden oluşan tuzaklarla mücadele edilmektedir. İlimizde bu mücadele için kullanılan elma sirkesinin yapımı ile ilgili, özellikle elma üretiminin yoğun olduğu yerlerde çiftçilerimize yönelik eğitim verilmektedir.
Çameli Belediye Başkanımızın çiftcilerden gelebi talebi üzerine sirke sineği ilaçını Osman ZOLAN Çameli'li çiftçilere sirke sineğine kullanılmak üzere Çiftçilere teslim etti
Sirke sineğinin yaşam döngüsü, zarar şekli ve biyoteknik mücadele yöntemleri, aflatoksin nasıl oluşur ve ihracatı nasıl etkiler, aflatoksinden korunma yöntemleri nelerdir gibi birçok konuda bilgi verildi.Şengün Konuşmasında Sirke Sineği Mücadelesinde katılan çiftcilere ve katılımcılara sinevizyonda kültürel önlemlerde neler yapabileceklerine dair sunumu izleyerek soru cevap şeklinde bilgilendirme toplantısı devam etti.